Concertverslag Kouterconcert 8 spetmber - Concertband Oordegem

Als het publiek dat op de stoelen vastgekluisterd blijft zitten en de bezoekers aan de bloemenmarkt in grote getale en lange tijd blijven staan de graadmeter is van de kwaliteit van wat op de Kiosk op de Gentse Kouter wordt gebracht, dan was het zondag 8 september een muzikale hoogdag.

Eerst aarzelend met twee korte concertstukken, dan de beuk er in met “Flower Power”, een beklijvende bugel solo in 'Under the boardwalk', 'Caravan' van de enige echte Duke Ellington en 'Stop de Cavalry', meer swingend vind je ze niet. De pret van de toehoorders werd verder gevoed door 'Jitterbug', 'Choo choo boogie', om voor Klokke Roeland, dat afsluitend nu wel erg plechtstatig aanvoelde, te eindigen met 'Chattanogoo choo choo'. 

De programmatie van het Russische 'Casatchok' - wellicht voor het bewaren van het nucleair evenwicht - kreeg het publiek bijna op de banken. Zo’n muzikaal bombardement hadden de trouwe toehoorders lang niet meegemaakt. Ogen dicht en men waande zich op een concert van Glen Miller, ogen weer open en men zag en hoorde de 30- koppige Concertband Oordegem, onder leiding van Gunter Carlier.

Voor de hafabra een uitstekende publiciteit, voor de Kouter een prachtige muzikale animatie, zoals de orkestleden het zelf verwoorden “nie slecht voor boerkes van den buiten”.