2019.06.09 Kouterconcert Sint-Ceciliaband Eke

Concert onder het zonnEKE!

Voor Sint-Ceciliaband Eke was het de eerste keer dat ze konden optreden op de Kouter. Vol enthousiasme zette het 25-koppig orkest zijn stappen op de trappen van de kiosk. Toen de begingeneriek, de VLAMO-tune, weerklonk, scheen de zon al volop.

Tijdens werken als ‘An Irish Interlude’, ‘Cross-Fire’, ‘Jazz Band’ en ‘Double Dutch’ groeide het publiek aan en op een mum van tijd zaten de stoelen overvol. Dit bleef zo tot de eindtune, Klokke Roeland, het concert om iets over 12 uur  afsloot.

Vlamo heeft de bloemen- en plantenliefhebbers alweer kunnen bekoren met een Kouterconcert. Het sprak hen duidelijk aan, hits als ‘Lay all your love on me’, ‘Funky Town’, ‘Jan Klaasen was trompetter’, ‘Viva la Vida’ en ‘Shalom Alechem’ zijn dan ook echte klassiekers.

Ik wil nog even iets meer vertellen over de muzikanten. Sint-Ceciliaband Eke is voortgevloeid uit de KF Sint-Cecilia Eke (gesticht in 1865), ten dode opgeschreven tot Gratien Van Rysseghem in 2011 de band nieuw leven inblies.

Repeteren doen ze op woensdagavond in hun eigen lokaal ‘Cecilia’ in Eke. Dirigent en muzikale duizendpoot Bram Minnaert zorgt steeds voor een gevarieerd programma dat luisteraars aanspreekt. Bram is, naast dirigent  ook trompettist, drummer, hoboïst en pianist, de geknipte man dus om deze band te leiden!

Graag tot een der  volgende Kouterconcerten, die lopen tot eind september.