Concertverslag ELEMENTEN - Ste Cecilia Eksaarde

Op 25 mei 2019 om 20:00 uur bracht de Koninklijke Harmonie Ste-Cecilia van Eksaarde zijn jaarlijks  concert in de Köllerzaal van het Daknamstadion te Lokeren.

Na het succes van de Proms-concerten vorig jaar naar aanleiding van  het 175-jarig bestaan van deze Harmonie, beloofde dit concert  een echt totaalspektakel te worden.

De “Elementen” Aarde – Vuur – Water en Lucht, werden door de toppresentator Kurt Van Eeghem en een voortreffelijk dynamische dansgroep D.I.O.P (dance is our passion) naar voor gebracht.

Het was gewoon meer dan een totaalconcept, een muzikaal vuurwerk langs zeeën, bergen, woestijnen, oerwouden en ijsvlakten.  Een spetterende show, laverend tussen aarde, water, lucht en vuur, en zoekend naar het evenwicht tussen deze vier elementen.

Na maanden lange voorbereidingen maakten dirigent Marc Weyers, reeds 23 jaar actief bij deze harmonie, en zijn ± 60 muzikanten van dit concert een echte parel.

Deel 1 werd geopend met “Follow the river”, gevolgd door onder meer “Red mountain”, “Rise of The firebird”, ….

Het tweede deel bestond uit “Fanfare, The Benefaction from sky and mother earth”, “Goddess of fire” en “Spartacus, Adagio”, met als afsluiter “Cry of the Celts”, de openingsact van de musical Lord of The Dance.  Deze spectaculaire muziek bracht muzikant en luisteraar in Keltische sferen. Meer dan een topper.

Een concert om U tegen te zeggen, wie dit heeft gemist had brute pech. Gewoon fantastisch.

Ivan Bailliu