Concertverslag Kouterconcert 30 september - Koninklijke Gentse Politieharmonie

Mooie afsluiter reeks Kouterconcerten

Op 30 september viel het doek over de Kouterconcerten 2018. Traditiegetrouw mocht de Koninklijke Gentse Politieharmonie (KGPH) deze seizoensfinale gestalte geven. Zoals de meeste van de Kouterconcerten dit jaar was dat onder een stralende zon, met veel publiek en met inleiding van de belleman. De KGPH heeft haar concert met bravoure uitgevoerd en iedereen kon het smaken, jong en oud!

Ze startten met VLAMO-tune zoals afgesproken en daarna aansluitend Klokke Roeland, wat een Gentse vereniging uiteraard betaamt. Daarna brachten ze enkele nummers van de Groote Oorlog, uittreksels uit hun concert op 3 juni van dit jaar: Poppies for Heroes en Wings of Freedom.

Om het merendeel van het publiek te plezieren haalden dirigent Johan Van den Eede en zijn 44-koppig orkest enkele zeer bekende hits boven. Reet Petite, Big Spender, When I’m Sixty-Four en Country Roads passeerden de revue. Aansluitend volgden enkele medleys van o.a. Guus Meeuwis, Boney M en Michael Jackson. De laatste noten van de reeks Kouterconcerten waren de Buffalo-mars en – hoe kan het ook anders – de Mars van de Gentse Politie.

We danken alle verenigingen die de concerten met veel deskundigheid en enthousiasme verzorgden en vooral ook het trouwe publiek op de zondagse Bloemenmarkt.

We kijken al uit naar volgend jaar met de start de nieuwe reeks op zondag 5 mei 2019. Graag tot volgend jaar!