Concertverslag Kouterconcert 2 september - KH Echo der Leie

Op zondag 2 september 2018 was er op de Gentse Kouter het prestigieuze optreden van het Koninklijk Harmonieorkest “Echo der Leie” uit St-Denijs-Westrem onder de deskundige leiding van Manuel Herrebaut die deze vereniging al 20 jaar onafgebroken dirigeert.

Het orkest is opgericht in 1842.  De titel “Koninklijk” werd in 1928 toegekend. Deze Harmonie behoort tot de oudste van Vlaanderen, doch is nog steeds springlevend!

Momenteel zijn er 35 spelende leden. Er wordt gestaag gewerkt aan de uitbouw om een goede mix te behouden van de “ervaren rotten” en het “jong onstuimig geweld”.

Eens te meer was de bloemenmarkt op de Kouter te Gent zonovergoten, eens te meer was een massa wandelaars op de been, eens te meer waren alle stoelen bezet, ook al zochten er velen ook deze zondag de schaduw op.

Deze moderne harmonie beperkt zich niet tot het spelen van de alom bekende ouderwetse meestampers en deuntjes, ze brengt integendeel een gevarieerd aanbod van orkestrale werken, jazz, medleys en zelfs filmmuziek.

Na de alom bekende “VLAMO-tune” werd het programma met daarin onder meer 'March-Chagu-Chagu', 'Spanish Flea', 'Glenn Miller Medley', 'the ultimate ‘80's party hits', 'Born to be Wild', keurig afgewerkt, met als onverwacht toetje 'Klokke Roeland' als bisnummer.

Dit alles werd met volle teugen gewaardeerd door het aanwezige publiek.

Het was weer een goed gevulde muzikale zondagvoormiddag en geloof me, meer moet dat niet zijn.  Ik heb er in elk geval van genoten!

Ivan Bailliu