Concertverslag Kouterconcert 1 juli - KF Verenigde Vrienden Adegem

Kouterconcert begin van de vakantie onder een stralende hemel

 

Op zondag 1 juli 2018 trad de Koninklijke Fanfare Verenigde Vrienden Adegem op midden een zonovergoten Kouter. Het publiek bleef geboeid zitten, doch zocht  noodgedwongen de schaduw op, de blakende zon was er te veel aan.

De muzikanten kregen terecht veel lof, de herkenbare deuntjes werden immers zeer behoorlijk gebracht.

Dirigent Johnny Eeckhaut had een gevarieerd programma samengesteld met concertwerken als Southwinds, Concerto d’Amore, Ross Roy, Variazioni in Blue en The Floral Dance. Dat laatste is uiteraard zeer toepasselijk op een zondagse Bloemenmarkt.

Daarnaast speelde de Verenigde Vrienden ook nog hits als Lord of the Dance, Memory, Everybody Needs Somebody en Sofie. Zelfs muziek van Dimitri Vegas en Like Mike werden gebracht, muziek die je niet zou verwachten van een fanfare of harmonie, maar wat iedereen erg kon smaken; duidelijk te horen aan het handgeklap.

De fanfare de Verenigde Vrienden uit Adegem werd opgericht in 1890 als uitvloeisel van de plaatselijke zangvereniging. Sindsdien is de fanfare verstrengeld met het Adegemse dorpsleven. Generaties muzikanten, bestuursleden, dirigenten bouwden aan deze vereniging die nu een vaste waarde is in het Meetjesland.

Om de concurrentie met de waaier aan mogelijk hobby’s aan te kunnen heeft de fanfare een eigen muziekonderwijs uit de grond gestampt, waardoor deze vereniging eind september kan starten met een gloednieuw jeugdorkest, als garantie voor haar toekomst.

We kijken dus al uit naar volgende Kouterconcerten, die nog tot eind september lopen. Hopelijk kan het publiek ook de andere optreden evenzeer smaken!