Concertverslag Kouterconcert 29 juli - Altburger Musikanten

Altburger Musikanten

Een mooie dag, vlak na de allesverslindende Gentse Feesten. De Kouter, inclusief de kiosk, netjes opgeruimd. En niet meer de verzengende hitte van de voorbije dagen.

Optreden van de Altburger Musikanten uit Heusden.
In Oost Vlaanderen, tenzij ik het verkeerd voor heb, de enige blaaskapel die nog actief is. En wat verwachten we? Neen: geen “hoempa, hoempa” muziek maar echte stijlen zoals
Mährisch, Böhmisch, Egerländer, e.d..

Wel, deze muziek deed verrassend veel enthousiasme ontstaan bij de toevallig voorbijwandelende luisteraar. Inderdaad, veel belangstelling en spontaan applaus was de beloning voor dirigent en muzikanten.

Zeker en vast een opsteker voor het orkest en, wat ondergetekende betreft, een aangename kennismaking met dit boeiende muzikaal gezelschap.

Wat kunnen wij doen in Oost Vlaanderen om deze muziekstijl meer aantrekkelijk te maken? Muzikanten, probeer kennis te maken met deze muziekstijl.

In ieder geval, een mooie muzikale zondagvoormiddag op de Kouter en hopelijk een nieuwe aanzet om deze (en laten we ze vooral niet onderschatten) muziekdiscipline in de belangstelling te brengen.
 

Ulrick Baeck