Concertverslag Sint-Baafsconcerten Gentse Feesten

sint-baafsplein

Sint-Baafsconcerten

 

VLAMO Oost-Vlaanderen organiseert op de beide zondagen tijdens de Gentse Feesten traditioneel telkens een concert op het Sint-Baafsplein.

Deze keer viel de eer te beurt aan deKunstvrienden uit Sint-Niklaas en KM De Neerschelde uit Gentbrugge. Beide kregen de eer om onder een stralende zon en een nog net niet vuurspuwende draak het beste van zichzelf te geven.

Op zondag 15 juli om 15.30u - wegens de finale van het WK-voetbal iets vroeger - speelden deKunstvrienden uit Sint-Niklaas een prachtig concert onder leiding van Dimitri Bracke. Deze harmonie telt zo’n 50 muzikanten en speelt in superieure afdeling.

Zij brachten Vlaamse harmoniemuziek van o.a. Bart Picqueur, funky of jazzy bewerkingen uit het poprepertoire van Santana tot Jackson 5, Spaanse furie met Puenteareas en Malaguena en Amerikaanse country. Ze speelden ook de Mars van de Belgische Parachutisten samen met hun eigen klaroenen en tamboers.

Het publiek genoot, maar kroop weg in de schaduw van de cafés en dranktentjes. Schaduw kon ook gevonden worden in de VIP-tent, waar per vereniging telkens twee leden gratis kunnen komen luisteren en er ook twee gratis drankjes krijgen. Volgend jaar zeker een aanrader!

Een week later was het de beurt aan KM De Neerschelde uit Gentbrugge, zij concerteerden onder leiding van Lieven Dobbelaere om 17u.

Zij hadden ’s morgens reeds een optreden afgewerkt in het Huis van Alijn en hadden dus een zeer drukke concertdag.

Dit was echter niet te merken aan hun prestatie. Ze speelden Danse Macabre en een korte versie van Ouverture 1812 van Tsjaikovski als klassieke werken, een kozakkensuite en een csardas, een iets andere stijl-, filmmuziek uit Independance Day, The Godfather en The Good, The Bad and The Ugly en de hitklassieker Mack The Knife.

Een gevarieerd programma dus, waarbij vooral de xylofoonsolo van Tim Hilbers in Czardas in de smaak viel bij het publiek.

Twee geslaagde concerten, in de VIP-tent was men alleszins lovend. Hopelijk het publiek op het plein ook. We vroegen ons hierbij wel af of een meer herkenbaar programma het brede publiek niet meer kan aanspreken?

 Alvast heel erg bedankt aan beide verenigingen om dit zo goed te volbrengen!