Concertverslag Kouterconcert 20 mei - Castle B Bigband

Castle B big band onder leiding van Manuel Herrebaut.

Op zondag 20 mei 2018 was de Castle B big band te gast op de Kouterconcerten op de rijk gevulde kleurige bloemenmarkt te Gent.
Het optreden verliep onder een staalblauwe hemel, wat een massa volk op de been bracht, waardoor alle stoelen zonder problemen bezet raakten.

De “Castle B big band” bestaat sinds 2014 en werd in de schaduw van kasteel Borluut in Sint-Denijs-Westrem opgericht door een groep vrienden met als bedoeling de jazz- en big band muziek te spelen die niet aan bod kwam in hun eigen orkesten.
Het initiatief is inmiddels uitgegroeid tot een orkest met 18 enthousiaste muzikanten met slechts één doel: de lat op hoog niveau leggen en hun liefde voor de big band en jazz ten volle beleven. 

Tijdens het optreden passeerden ook moderne werken en poppy nummers de revue, goed voor een concert vol power en ambiance.  Hun programma ging van Birdland en Stealin’ Apples.  over “Flight of the Foo Bird”, “Brother Julian” en “Basically Blues” naar de “The Jazz Police” en “Hip Hug-Her”.

Meer dan voldoende om hun aanstekelijke ambiance over te brengen op het talrijke publiek dat zich vocaal niet onbetuigd liet.

Een zoveelste kwalitatief Vlamo-concert met veel content volk. Meer  moet dat niet zijn.

Ivan Bailliu